2015. augusztus 7., péntek

Szívférgesség szűrés


Manapság sajnos nem elég a bolhák és kullancsok okozta betegségektől, fertőzéstől tartanunk, már egyre gyakoribbak hazánkban is azok a szúnyogok, melyek az ún. szívférgességet terjesztik. Mivel egy cseppet sem veszélytelen kórról van szó, ezért a rendszeres védekezés (nyakörvek, spot on cseppek) mellett arra is kell gondolnunk, hogy kutyáinkat kivizsgáltassuk bizonyos időközönként.

A szívférgesség teszt során a mikrofiláriák szűrése vérkenetből történik, azaz egy egyszerű vérvételből pár órán belül megtudhatjuk fertőzött-e kedvencünk.

A mi szerencsékre a debreceni JUPET Nagyerdei Állatorvosi Rendelő 2015-ben több alkalommal is ingyenes szűrővizsgálatot hirdetett, így augusztus elején mi is átestünk a vérvételen. Az időpontfoglalás gyors volt, majd a kis hangulatos rendelőben egy percet sem kellett várnunk, a doki és asszisztense is rendkívül kedvesek és profik voltak és még egy ráadás bűzmirigy nyomást is kaptunk, ugyanis Hyponak éppen ilyen jellegű problémái voltak akkor. Az eredményeket pedig pár órán belül, még aznap este megkaptuk e-mailben. Szóval azoknak, akinek még nincsen állandó állatorvosa, teljes szívvel ajánlom a kis debreceni rendelőt! Akik pedig már máshová járnak, azoknak ajánlom, hogy kövessék a rendelő Facebook oldalát, hátha ők is elcsípnek egy ilyen jó kis akciót!

(Ja, azt majdnem kihagytam, hogy minden kutyánk féregmentes! :) Yippy!)