2015. április 28., kedd

Kicsi kutya a nagyvilágban

Vakvezetők világnapja

A kombinált oltás után Kidával kinyílt előttünk a világ és mi ezt ki is használtuk. Voltunk a városban, ahol láttunk bicikliseket, autókat, hangos motorokat, más pórázon sétáló kutyákat és sok kedves, de nem túl okos embert is. Ez utóbbit abból szűrtük le, hogy hallottuk a félhangosan elejtett "...biztos husky, mer' azoknak ilyen kék a szeme..." és a sok ehhez hasonló megjegyzést. :-D Begyűjtöttünk sok pozitív élményt, sok simit és jutalomfalatot - na persze csak megérdemelten. :)

A "városi tréning" mellett a hétvégén nagyszerű lehetőségünk támadt egy kis extra szocializációra, ugyanis a HVSK Alapítvány - a SANSZ Alapítvány közreműködésével - a vakvezető kutyák világnapja alkalmából jótékonysági futást szervezett Debrecenben a Nagyerdőn. A rendezvényen terápiás, mozgássérült segítő és vakvezető kutya bemutatók és más érdekes programok várták az érdeklődőket. (A programokról, bemutatókról bővebben a dehir és a HAON oldalán olvashattok.) Na, nekünk aztán több se kellett, beraktuk a nagy és okos, minden helyzetben nyugodt Mayát és a kis Kidát a kocsiba és irány Debrecen. (Maya - ebben is - az én segítőm, gyakorlatilag minden utána következő generációt ő "nevelt ki", hiszen ő minden helyzetben a lehető legjobb példát mutatja a kis vakarékoknak. :) )
Miután nagy nehezen megtaláltuk a helyszínt, érdekes új világba csöppentünk, mindenhol kutyák, emberek, gyerekek vettek körül, a hangszórókból pedig - két interjú között - valami Komár László / Balázs Pali féle nóta harsogott, pont amikor elmentünk mellette. Persze Kida egy pillanatra meg is ijedt, mondtam is neki, hogy én ezt teljes mértékben megértem! :-D A kedves kutyaiskolások és alapítványi tagok jóvoltából részünk lehetett egy jó nagy lerohanásban is, ugyanis tapasztalt kutyásokhoz illően "kiskutyaaaa" felkiáltással egyszerre rárontottak a kíváncsi Kidára, aki meglepően jól tűrte a nyaggatást! Egy szó, mint száz, rá kellett jönnöm, hogy ez a kis dög eszméletlen ügyes, okos, végtelenül kedves, gyönyörű szép... szóval egyszerűen tökéletes!
A nap egyik kiemelkedő eseményeként - Andi barátnőméknek hála - megismerkedtünk Ébennel, a hatalmas fekete kutyával is, aki nem mellesleg eszméletlen cuki módon vigyázott Kidára és adta át neki a gazdi által kínált jutalomfalatot. <3 Ezután jöttünk, mentünk, beszélgettünk, simiztettünk és természetesen fotóztunk! ;)

Mi a p*csa...? :)
A helyben maradás még nem megy... :)
Ében - a szép és cuki orosz fekete terrier
Kidögölve :)